Wie zaait, zal (hopelijk) oogsten

Nu de ergste vrieskou achter de rug is (al weet je het tegenwoordig nooit echt zeker), is het tijd voor de eerste zaaisessie. Heerlijk om met de vingers in de aarde te woelen.

Ik ben een grote fan van telen in potten. Het is niet alleen simpel in onderhoud en katbestendig, maar het bespaart de stadstuinier ook nog eens veel plaats als je ze ophangt. En in afwachting tot de klimplanten in gang schieten, fleurt onze muur er ook van op.

Een heleboel zaadjes. Hopelijk komt er daarvan toch minstens eentje uit!

Een heleboel zaadjes. Hopelijk komt er daarvan toch minstens eentje uit!

Deze week zaaide ik 3 kruidenplantjes (basilicum, koriander, bieslook) en een bloemenmengeling voor potten. Daarvoor gebruikte ik universele potgrond die je in elk tuincentrum kan vinden. Eenvoudiger kan niet!

En nu volgt het moeilijke gedeelte. Op tijd water geven en wachten op het resultaat! Zelfgeteelde kruiden zijn echt niet te vergelijken bij de plantjes uit de supermarkt. Ze smaken veel pittiger, vind ik. En het idee dat het uit eigen tuin komt, maakt alles natuurlijk nog beter! Eigen lo(o)f stinkt, of zoiets.

Heb jij al gezaaid dit voorjaar? Wat staat er binnenkort in jouw tuin?

Ben super blij met deze leuke hangpotjes!

Ben super blij met deze leuke hangpotjes!

Advertenties

3 thoughts on “Wie zaait, zal (hopelijk) oogsten

  1. In universele potgrond zit vaak turf. Turf is niet erg ecologisch verantwoord omdat turf en veen wordt afgestoken in gebieden die erg kwetsbaar zijn. Je vindt ook potgrond waarin de turf vervangen is door kokosvezel bv cocospeat. Het is 2 euro duurder of zo maar wel ecologischer. Het allerbeste is natuurlijk homemade compost 🙂 Leuk die fluogroene hangmandjes 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s