Stadsoogsten #1

Er waren een twintigtal voornamelijk dertigplussers en zo’n tachtig muggen komen opdagen op de eerste avond van Stadsoogsten in designcentrum De Winkelhaak.

Stadsoogsten De tomaatjes en kruiden op de ‘hangende tuinen’ zagen er uit om in te bijten, maar omdat er ook hapjes waren van Food for Foodies en Soepmie konden we ons beheersen.

Helaas geen citroengras, munt, rozemarijn, goudsbloem of kattenkruid te bespeuren, volgens deze site vijf planten die echt werken tegen muggen.

De eerste spreker was Fleur van het Ecohuis. Ze vertelde over de Biodroom, waar zij als enige betaalde kracht aan de slag is.

stadsoogsten

De biodroom is een grote  samenmoestuinplek op de Antwerpse Linkeroever. Omdat de grond er vervuild is, werken ze in grote plantzakken. Mensen met verschillende achtergronden komen er groenten en kruiden kweken.

Volgens Fleur maakt de aanwezigheid van een betaalde kracht het makkelijker stadsoogsten1d om een diverser publiek aan te trekken. Samenwerken is niet altijd eenvoudig en Fleur moet af en toe de plooien weer gladstrijken. De deelnemers weten ook precies wanneer Fleur aanwezig is, iets wat moeilijker te regelen valt als je puur met vrijwilligers werkt.

De volgende op de praatstoel was Soepmie, een begrip in Antwerpen. stadsoogsten1e Twee soepmiekes fietsen door weer en wind met hun pot biologische soep die ze leveren aan bedrijven en particulieren. Sinds kort hebben ze ook een eethuisje in de buurt van het Panamarenkohuis.

Het inspirerende verhaal van deze ondernemende dame werd gevolgd door Food For Foodies, een kookatelier dat mensen meer soorten groenten wil leren eten.

We denken dat we gevarieerd eten, maar we weten niet eens hoe verse spinazie eruit ziet of hoe de oorspronkelijke paprika eruit ziet (hint: niet rond). De foodiesdame nodigt iedereen uit om eens een stapje te zetten in de vele supermarkten van de Turk, Marokkaan, Chinees, Portugees,… waar je nog echt ontdekkingen kan doen. Een harige deelnemer was alvast zeer geïnteresseerd.

Stadsoogsten is nog elke vrijdagavond vanaf 19u in Designcentrum De Winkelhaak. Vergeet je muggenmelk niet!

Advertenties

3 thoughts on “Stadsoogsten #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s