Slome Japie en Blonde Arie

Een tijdje geleden schreef ik er al over, maar afgelopen weekend heb ik hen eindelijk in levende lijve gezien! Slome Japie en Blonde Arie zijn twee varkens die leven op een braakliggend terrein in Katendrecht, een Rotterdamse wijk. Ooit zal er een imposant huizencomplex gebouwd worden, maar in afwachting daarvan kunnen Japie en Arie rustig in de modder blijven rollen.

Zijn ze niet schattig?

Zijn ze niet schattig?

Het Varkenshuisproject is bedacht door Elles Kiers en Sjef Meijman. De varkens leven van de voedselresten van de lokale gemeenschap. Na een jaar worden ze dan geslacht en opgegeten door dezelfde mensen die ze eten gaven.

Het speelterrein van de varkens.

Het speelterrein van de varkens.

En daar knelt plots het schoentje. Sommige buurtbewoners zijn ondertussen zo gehecht geraakt aan de dieren dat ze een petitie hebben opgestart om hen in leven te houden.

Wat vind jij? De pan in of niet?

Elke helpende buurtbewoner mag zichzelf voorstellen.

Elke helpende buurtbewoner mag zichzelf voorstellen.

Naast het varkenshuis ligt een kleine moestuin die onder andere door buurtbewoners van Chinese afkomst bewerkt wordt.

Naast het varkenshuis ligt een kleine moestuin. Omdat er veel bewoners van Chinese afkomst meedoen, staat het vol ongewone planten en leuke weetjes.

Advertentie

6 thoughts on “Slome Japie en Blonde Arie

  1. Goh, dat is een vervelende en moeilijke vraag. Ik kan me best inbeelden dat dat voor discussie zorgt. Ik zou in zo’n geval in ieder geval de discussie doen oplaaien, altijd interessant om te zien wat er dan gebeurt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s