Tuinieren voor het goede doel

Tuinieren in de stad…Dat kan op verschillende manieren. Als je zo veel geluk hebt als wij, heb je een eigen tuin(tje) of een balkon of terras. Maar ook zonder je eigen buitenplek kan je groene vingers kweken.

Een voorbeeld is het moestuinproject van het opvangcentrum voor asielzoekers op Linkeroever. Begin september vroeg een vriendin die er al een tijdje als vrijwilliger huiswerkbegeleiding geeft of ik geen zin had om mee te helpen met de heropstart van de moestuin, samen met de bewoners van het centrum.

Na een vergadering met een viertal vrijwilligers, waaronder ook de geweldige Lief, besloten we om er volledig voor te gaan.

Op 6 november en op 9 november telkens van 14u tot 17u zullen we een hoekje in de tuin van het opvangcentrum klaarmaken voor de winter, zodat we in de lente de moestuin nieuw leven kunnen inblazen.

Ja ja, je ziet het al aankomen… We zoeken nog enthousiastelingen die de uitdaging samen met ons willen aangaan! Concreet zoeken we tuiniers(in spe) die regelmatig een halve dag kunnen vrijmaken (bijvoorbeeld een keer per maand) om de moestuin te onderhouden samen met de bewoners van het centrum.

Bedoeling is om volgend voorjaar voluit van start te gaan, maar je bent natuurlijk ook welkom op onze werkdagen in november. Kennis van tuinieren is niet nodig, al doende leert men. Wie meehelpt, deelt vanzelfsprekend in de oogst. Bonuspunten voor dit project is het internationale publiek. Je zal heel snel heel veel boeiende mensen leren kennen, van Irak over Guinee tot Nepal.  En misschien leer je ook wel wat moestuintips van hen?

Goesting? Laat een berichtje achter in de commentaarhoek of mail naar integratie.oclinkeroever[at]rodekruis.be. Het adres van het opvangcentrum is  Beatrijslaan 100,
2050 Antwerpen (Linkeroever). Misschien tot binnenkort?

Advertenties

5 thoughts on “Tuinieren voor het goede doel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s