Tuinieren tegen armoede

Het Lief en ik hebben afgelopen weekend hout ingeslagen voor een gloednieuwe moestuinhoek, maar ondertussen heb ik daar al dik spijt van! Want in plaats daarvan hadden we de armoede in onze stad een klein beetje kunnen bestrijden…

Hoe? Heel simpel, via de Minituin! Antwerpenaar Jef Verbeeck startte de Minituin enkele jaren geleden op. In dit fantastische project ontwerpen en verkopen vrijwilligers in armoede verhoogde moestuinbakken in allerlei vormen en maten. Op deze manier krijgen ze de kans om hun talenten te ontdekken en samen met anderen bezig te zijn.

En dat is nog niet alles! Omdat Minituin een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk is, zijn ze er niet op uit winst te maken. Of eigenlijk wel, maar dat geld investeert men in de bestrijding van financiële, sociale en materiële armoede.

Redenen genoeg om een beetje promotie te maken voor Jefs project! Je kan Minituin natuurlijk steunen door een op maat gemaakte moestuinbak te bestellen. Meer info over soorten bakken en prijzen vind je gewoonlijk op hun website, maar ik merk dat deze vandaag helaas plat ligt. Daarnaast is Jef op zoek naar nieuwe medecoöperanten.

Je kan contact opnemen met Jef via:

Minituin CVBA VSO
Rolwagenstraat 49, 2018 Antwerpen
0470/542412
minituin@telenet.be
http://www.minituin.be

Advertentie

3 thoughts on “Tuinieren tegen armoede

  1. Pingback: Tuinieren tegen armoede | arjsto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s