O brasileiro

Er was een periode dat je op tv struikelde over de ‘home make-over’ programma’s, weet je nog? Je had de hyperkinetische ‘Move that bus!’ kerel,  een paar Britse versies waarin een slaapkamer steevast omgetoverd werd tot een ‘boudoir’ en een paar programma’s met die blonde huizendokter. En Debby Travis natuurlijk.

In Brazilië loopt al jaren een erg populaire ‘home make-over’ show: Lar Doce Lar, Portugees voor Home Sweet Home. Designer Marcelo Rosenbaum en brein achter de show is een man met een missie. Hij wil design democratiseren en durft huizen onder handen nemen die als een regelrecht krot bestempeld kunnen worden, zoals in de favela’s. Zijn huizen bruisen van de briljante en toch simpele ideeën en het liefst werkt hij met recyclagematerialen.

Nu vraag jij je misschien af waarom ik hierover begin op een blog over stadstuinieren? Wel, Rosenbaum is ook bijzonder inspirerend voor de ondernemende stadstuinier! Op Pinterest circuleert al lange tijd een van zijn bekendste ideeën: een verticale tuin met flessen. Maar wie een blik op zijn website werpt, ontdekt nog pareltjes.

Het meest bekende tuinidee van Marcelo Rosenbaum.

Het meest bekende tuinidee van Marcelo Rosenbaum.

Zoals de make-over bij de familie Mozart met een verticale tuin uit dakgoten en soeplepels (!) en een tuinhek uit fietswielen.

Of de make-over bij de familie Rodrigues die in een schamel huis in São Paulo woonde en nu (onder andere) een  binnentuin hebben om jaloers op te zijn.

De verticale flessentuin komt regelmatig terug, steeds in een andere versie, zoals bijvoorbeeld bij de make-over bij de familie Silva. Het gietertje is hier een leuk accent.

De familie Castro kreeg via de make-over een tuin met barbecuehoek en bubbelbad – hoe zalig is het toch om in zonnigere oorden te wonen!

Een andere familie Silva heeft nu een fantastische buitenkeuken, schattige hondenhokken en een prachtige pottentuin.

Maar kijk gerust zelf een keer, wedden dat je ook vrolijk wordt van de kleurige kamers, het exotische groen binnen en buiten en de super leuke recyclage-ideeën?

Advertenties

4 thoughts on “O brasileiro

    • Haha das waar. Er bestaan ook manieren om de flessen in elkaar te laten overvloeien (zoals op de banner van mijn blog). Dan moet je alleen de bovenste fles water geven.

  1. Die verticale tuintjes met flessen vind ik erg leuk. Alleen weet ik niet hoe praktisch ze zijn met watergeven. Dan lijkt het systeem van jouw header handiger.
    Maar vrolijkmakend zijn de make-overs zeker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s