Geven is het nieuwe nemen

Duurzame tuiniers (in spe) uit Antwerpen en omstreken kunnen volgende week zondag hun hartje ophalen tijdens het allereerste Kringloopfe(e)stival in Antwerpen.

De hele dag door kan je in Park Spoor Noord je tuingerief laten herstellen in het repaircafé, tuindecoratie vlechten of koken met onkruid. Organisator Vlaco sloeg  voor dit evenement de handen in elkaar met auteur Jeroen Olyslaegers, zijn partner Nikkie Van Lierop en hun goede vriendin Patsy Van Der Parre.

Dit trio vormde de laatste maanden de drijvende kracht achter de Geefpleinen die nu overal in het land navolging krijgen. Het concept is simpel: op een Geefplein kan iedereen geven en/of nemen.

Speciaal voor het Kringloopfe(e)stival gaat het Geefplein deze keer natuurlijk. Iedereen kan die dag zaden, stekken, planten, tuingerei,… weggeven of meenemen. Er zal een Geeftafel zijn waar je restjes uit je koelkast, verse groenten en fruit, zelfgemaakte lekkernijen,… kan achterlaten.

Alleen al omwille van het Geefplein is dit festival zeker de moeite van een bezoek waard. Meer informatie vind je op deze websites:

Officiële website van het festival

Facebookpagina van het Kringloopfe(e)stival

Facebookpagina van het Natuurlijk Geefplein

Ik verzamel alvast wat tuinspullen. Misschien tot dan?

Advertenties

2 thoughts on “Geven is het nieuwe nemen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s