Torenhoog

Gisteren trok ik met een vriendin de stad in. Niet om solden te shoppen, maar om vogeltjes te kijken vanuit de Boerentoren.

Dat was alleszins het plan. Natuurpunt heeft namelijk deze zomer post gevat in de grote inkomhal van de Boerentoren (ook wel KBC-toren genoemd) op het einde van de Meir, de grootste winkelstraat van Antwerpen.

Je kan er de bescheiden tentoonstelling met luchtfoto’s van Wouter Pattyn bezoeken of je slag slaan in de pop-up winkel. Daarnaast zet Natuurpunt een aantal natuurgebieden in Antwerpen in het voetlicht, zoals de Oude Landen (Ekeren) of het Rot (Linkeroever).

Maar wij kwamen eigenlijk voor het bezoek aan de Panoramazaal van de Boerentoren. Een gids zou ons de stadsnatuur vanuit vogelperspectief laten zien. Zou inderdaad, want laat het nu een vreselijk mistige dag geweest zijn gisteren. Het zicht strekte zich amper uit tot de schelde. Toch waren we onder de indruk van het panorama, als je de bouwsteigers (de toren wordt gerenoveerd) kan wegdenken.

Zelfs met verrekijkers bleef het zicht beperkt. Op de achtergrond zie je de politietoren (rechts)

Vogeltjes, waar zijn jullie?

Gelukkig is er nog een herkansing mogelijk op  26/7, 9/8 of 23/8 tussen 13u en 17u. Toegang is gratis. Vogelfanaat of niet, allen daarheen, zou ik zeggen. De 26ste verdieping van de toren is normaal gezien niet toegankelijk voor het grote publiek.

Je kan vanaf de toren in de tuin van de kathedraal gluren (niet te zien op de foto...)

Je kan vanaf de toren in de tuin van de kathedraal gluren (niet te zien op de foto…)

Meer info vind je hier.

2 thoughts on “Torenhoog

  1. Zo’n 30 jaar geleden keek ik in het bijzijn van mijn toenmalige buurtkinderen, vanuit diezelfde ramen, uit over de koekestad. Vraag me niet meer hoe we daar toen zijn binnen geraakt (hun vader was en is een hoge pief). Ondertussen flink wat hoogtevrees rijker (of is dat armer) ga ik zeker eens tijd maken voor de fototentoonstelling en de pop-up store.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s