Oogsttoren

Ik blijf me verbazen over alle groene initiatieven die her en der uit de grond schieten. Projecten op ongewone locaties of die mensen willen samenbrengen, vind ik het leukst. Het project ‘de Oogsttoren’ heeft een beetje van de twee.

oogsttoren

In Permeke, de hoofdbibliotheek van Antwerpen, hebben enkele buurtverenigingen namelijk een tuinproject opgestart. Op de binnenkoer van de bib staan sinds het voorjaar grote bakken met bloemen, fruit en groenten.

In de week van 15 september verhuizen de bloembakken naar een ‘Oogsttoren’ op het De Coninckplein. Op zondag 21 september organiseert men er een groot Oogstfeest waarbij de opbrengst omgetoverd wordt tot een lekkere maaltijd. Ook andere groene initiatieven, zoals de samentuin op het Zusters-der-Armenplein, zijn uitgenodigd om (een deel van hun) oogst te delen met de feestgangers.

De groentebakken op de binnenplaats van Permeke. Met originele vogelverschrikker.

De groentebakken op de binnenplaats van Permeke. Met originele vogelverschrikker.

Er zal die dag naast lekker eten ook muziek zijn, want een van de medeorganisatoren van de Oogsttoren is Sunshine Projects, de initiatiefnemer van super leuke concerten op het De Conickplein.

In afwachting van het oogstfeest zijn er in augustus elke maandag van 14u tot 14u30 verhaalmomenten voor kinderen vanaf 7 jaar. De verhalen gaan over eetbare planten en alles wat er woont in de tuin. Achteraf kunnen de kinderen een tekening maken. Bij goed weer luisteren de kinderen naar de verhalen in de tuin, bij slecht weer gaat de vertelsessie door in een biblokaaltje of in de kinderafdeling van de bib.

Nog een mooie zomer gewenst!

Advertenties

2 thoughts on “Oogsttoren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s