Zombie

Kijk eens wie dat hier is, opgestaan uit de dood!

slangenden2

In december lieten we onze oude slangenden vakkundig in stukjes hakken. Einde verhaal, dachten we, maar dat was duidelijk buiten de boom zelf gerekend. Toch maar eens een stronkenfrees huren, hoewel ik nu wel heel benieuwd ben naar het vervolg van deze ‘Living Dead‘ (gelukkig geen ‘Walking Dead‘).

Advertenties

7 thoughts on “Zombie

  1. Misschien is het wel zoals de zevenkoppige draken : ieder keer dat je kapt komen er 7 nieuwe bomen bij 😀
    Enkele keren wegsnijden zal wel volstaan om de boom definitief tot zijn einde te brengen, maar dat kan nog wel even duren.

  2. Dat is toch wel heel bijzonder. Om te voorkomen wat Fruitberg zegt, zou ik hem – alleen al uit observatie-overwegingen – toestaan tot knie of heuphoogte te groeien, en dan de top eruit – bonsai laten worden ;-))
    Mits er natuurlijk niet al meteen zeven uitlopers gaan verschijnen….

  3. Je kunt een uitputtingsslag proberen: de nieuwe scheuten bij opkomst resoluut verwijderen. Hopelijk gedraagt een slangenden zich niet zoals, pakweg, een acacia, want hoelang je de ook blijft uitputten, hij overwint het telkens weer. En dan is er maar één uitweg: de stronkenfrees.

  4. Vorig jaar werd bij mij ook een boom met de grond gelijk gemaakt. Een ronde schijf van zo’n 12 cm was alles wat over bleef. Om “zombies” te vermijden heb ik er de sokkel van een waterton (+ volle waterton) boven gezet, zodat er geen licht aan kon. Die sokkel staat er nog steeds, het ondertussen volledig lekke watervat ook. Jouw verhaal maakt me nu wel nieuwsgierig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s