Op het eerste gezicht – september 2014

Voor sommigen is het vandaag weer tijd om naar school te gaan, voor mij betekent 1 september de start van een nieuwe maand en dus het moment om weer een foto van onze tuin online te gooien.

Onze tuin op 1 september 2014

Onze tuin op 1 september 2014

Er is iets meer kleur te zien dan begin augustus. De zonnebloemen zijn uitgekomen – al laat onze lange jan in de hoek wel het hoofd hangen na de vele regenbuien. De sedum begint stilaan roos te kleuren, voor mij echt het signaal dat de zomer bijna afgelopen is.

Onze tuin groeit en bloeit en we laten dat maar doen. Ik moet zeggen dat ik maar weinig onkruid weghaal, omdat een groene bodem leuker is dan kale grond. Onkruid, dat is bij ons vooral weegbree en klaver. Best onschuldig.

Deze maand hebben we helaas maar weinig buiten kunnen genieten door de hevige buien en de kilte die is komen aanwaaien. Ik heb zoals gewoonlijk zin en geen zin in de herfst. Zalig is het om knus binnen te zitten met een boekje of wandelingen te maken in het bos. Minder zalig vind ik ’s morgens opstaan terwijl het buiten nog donker is en guur herfstweer – daar krijgen we de laatste weken al onze portie van.

Maar wordt het deze week geen fantastisch nazomerweer? Voor het geval dat Frank weer de bal misslaat, brengen de zonnebloemen in vaasjes de zon nog even in huis.

Ik wens alle scholieren, hun ouders en leerkrachten een fijne eerste schooldag toe!

Onze tuin de afgelopen maanden: augustus, juli, juni, mei, april, maart, februari, januari. En in september vorig jaar zag onze tuin er zo uit.

5 thoughts on “Op het eerste gezicht – september 2014

    • Het is heel leuk om te zien hoe snel de planten de ravage te boven zijn gekomen – het zag er even helemaal anders uit! Wel vind ik dat er maar weinig bloemen zijn dit jaar, dat komt vanaf volgend jaar zeker weer in orde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s