Een dief met groene vingers

De eerste keer was een paar maand geleden. Onze bloembak, die al een half jaar aan onze voordeur stond te pronken, was plots weg. Een dag later belde onze buurvrouw aan. Iemand had hun bloembak gestolen en de onze op hun vensterbank achtergelaten. Samen lachten we erom: de bloembak van de buurvrouw zal mooier geweest zijn.

Een paar weken geleden ging ik ’s morgens de deur uit en merkte ik dat er een plantje uit onze bloembak verdwenen was. De heideplanten moest de dief niet hebben, maar het groene bosje was weg.

Foetsie!

Foetsie!

Ondertussen staat er alweer een nieuw plantje in de bak. Na even overwegen toch maar niet gekozen voor een cactus of hulst, maar gewoon een gelijkaardige versie van het vorige plantje.

Een paar dagen geleden kwam ik buiten en vond ik onze gevelplant, een jonge klimhortensia, helemaal uitgegraven.

geveltuindiefstalGelukkig kampt de dief met een gebrek aan ruimtelijk inzicht, want de diefstal is mislukt doordat de kluit te groot is om onder de klimhulp te trekken. De hortensia is weer aangeplant en overleeft het waarschijnlijk wel.

Of het dezelfde persoon is, weten we natuurlijk niet, maar het is duidelijk dat er een dief/dieven met lange en groene vingers rondwaart. Zou er dan ook een markt zijn voor tweedehands plantjes? Of is het voor zijn eigen collectie? Ik hoop in ieder geval dat de gestolen planten goed verzorgd worden.

Heb jij ook al eens bezoek gekregen van groendieven? Is dat nu iets typisch voor de stad?

16 thoughts on “Een dief met groene vingers

  1. Hier zijn, ettelijke jaren geleden, op een nacht ooit eens twaalf grote buxusbollen uit de volle grond gerukt. En ik woon in zowat het meest godverlaten gat der Vlaanders.

    • Da’s een klassieker, heel sneu voor jou. Ik vraag me alleen af wie zo’n planten dan koopt, aangezien het niet via een kwekerij of zo verloopt. Moeten er dan geen belletjes beginnen rinkelen?

  2. Ik maakte gisteren zoonlief attent op een gat in een gemeentelijke plantenbak. 1 wit viooltje te weinig. Ooit zijn hier tijdens een Halloweenwandeling al onze bloembakken en kaarsenhouders meegenomen, door zatte mensen die blijkbaar in heel het dorp alles wat los zat een andere plaats gegeven hebben. Nooit teruggevonden…
    Je moet maar lef hebben om zoiets te proberen. Niet Leuk.

  3. Ons gemeentebestuur heeft ooit aan een buurthuis enkele dure bloemkornoeljes geplant, wat later waren ze weg. gevolg: veel openbare besturen gebruiken steeds dezelfde ordinaire planten. Jonge aanplanten zijn zo gestolen, schandalig!

  4. Ja, helaas komt me dit heel bekend voor. Hier op de stoep staan drie plantenbakken. Ieder jaar probeer ik het weer met bollen en plantjes. Maar helaas blijft het tobben. De verschillende soorten munt die ik er in gezet had, waren het snelst weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s