Een groen plan voor Antwerpen

Ze zeggen wel eens dat Antwerpenaren over alles een mening hebben. (Zelf heb ik daar geen mening over.)

Waar ik wel een mening over heb, is het groen in de stad – en dan vooral het gebrek eraan. Toevallig is ook het Antwerps stadsbestuur daarmee bezig. En alle Antwerpenaren mogen hun gedacht erover zeggen!

Koningskaars in natuurgebied 'De Oude Landen' in Ekeren.

Koningskaars in natuurgebied ‘De Oude Landen’ in Ekeren.

De stad werkt namelijk op dit moment een Groenplan uit. In juni keurde het college het voorontwerp goed. Maar nu is het de beurt aan de Antwerpenaren zelf. Gelukkig is het niet nodig om het voorontwerp door te worstelen (maar het mag, laat je vooral niet tegen houden). De stad heeft samen met Natuurpunt, Antwerpen aan ’t Woord en het stedelijk wijkoverleg iets veel leukers bedacht: stadswandelingen in het (toekomstig) groen!

Samen met een gids kan je de wandelingen volgen en je mening geven over de plannen van de stad. Wanneer en waar deze wandelingen plaatsvinden, vind je op deze website. Op 25 augustus bijvoorbeeld kan je wandelen in het Laagland (in de districten Merksem en Ekeren) waar de stad aan stadslandbouw wil gaan doen.

Reiger in natuurgebied 'Het Rot'.

Reiger in natuurgebied ‘Het Rot’.

Wie de wandeling met gids niet kan meevolgen, kan op eigen houtje gaan kijken. Daarvoor kan je per groene zone een wandelroute downloaden op diezelfde website. Stadsbewoners kunnen de bijhorende vragen invullen en het antwoordformulier aan de stad bezorgen. Zo kunnen ze toch rekening houden met jouw mening.

Dus beste stadsgenoten, laat van je horen! ’t Is nu of nooit…

6 thoughts on “Een groen plan voor Antwerpen

  1. Het is tof dat ze in Antwerpen zo gek zijn van bloemenweides en inheemse planten zijn, maar bvb dat groen voor het museum voor schone kunsten zou ik toch anders invullen. Maar ja ik ben niet van Antwerpen dus mijn mening telt niet hé 😉

    • Bedoel je de fontein? Of de borders in de trambeddingen? Ben zelf grote fan van de borders: een lekker wilde boel midden in een buurt die bekend staat om zijn snobs (toch?) – heerlijk 😉 De borders zitten trouwens vol bijtjes en vlinders!

  2. Het document niet helemaal doorgenomen, maar ik vind het uitgangspunt dat alle water mag meegeteld worden als groen wel grappig, al die havendokken zijn dus groen…Gaan ze alle schepen groen verven? Er zijn natuurlijk wel leuke plekjes in Antwerpen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s