Stop verkoop kankerverwekkende herbicide

In onze tuin doen we het zonder pesticiden, want zonder is gezonder. Onkruid- en insectenverdelgers zijn schadelijk voor de gezondheid en voor de natuur. Ze vervuilen het water en de lucht en maken planten en dieren ziek. Eens in het milieu, zijn deze stoffen erg moeilijk te verwijderen.

Teken vandaag nog de petitie. De hommels en bijen zullen je dankbaar zijn!

Teken vandaag nog de petitie. De hommels en bijen zullen je dankbaar zijn!

Op deze site vind je heel wat tips om zonder gif in je tuin aan de slag te gaan. Ook de website van Velt is een goede bron van informatie. Als laatste redmiddel bestaan er ook een aantal bestrijdingsmiddelen die in de biologische landbouw gebruikt mogen worden. Helaas verkopen veel (Belgische) winkelketens daarnaast nog steeds pesticiden met glyfosaat…

Glyfosaat staat beter bekend als Roundup, een herbicide van Monsanto die een ongewenst plant verschrompelt tot aan de wortels. In maart oordeelde het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) van de Wereldgezondheidsorganisatie dat glyfosaat ‘waarschijnlijk kankerverwekkend’ is voor de mens. Om van de effecten op de dieren en andere planten in je tuin nog maar te zwijgen…

Europa moet nog beslissen of glyfosaat na 2015 toegelaten blijft. België zou glyfosaat kunnen bannen uit voorzorg, maar onze regering laat het initiatief over aan Europa. Frankrijk en Nederland stelden wél deadlines op om het gebruik van schadelijke gewasbeschermingsmiddelen door particulieren en professionelen te verbieden. Sommige winkelketens, zoals Intratuin en Praxis, hebben al zelf hun conclusie getrokken en het product uit de rekken gehaald.

Jammer genoeg zijn de producten in België nog steeds te koop in bijvoorbeeld Brico, Aveve, Gamma en Hubo. Greenpeace startte daarom een petitie om de winkelketens te vragen de verkoop van glyfosaat stop te zetten. Laat van je horen via deze campagnewebsite!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s