Inheemse plantenmarkt 2016

Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Natuurpunt opnieuw een inheemse plantenmarkt in Antwerpen, deze keer op 24 april. Waarom ik dit zo lang van te voren aankondig? Je kan nog tot 31 maart je bestelling plaatsen via deze website. Wacht niet te lang, want vorig jaar was alles in een mum van tijd uitverkocht!

NAS_plantenmarkt_FB_2016Inheemse planten zijn een echte aanrader voor je tuin. Ze trekken naast bijtjes nog veel nuttige organismen aan. Uitheemse planten zijn daarentegen veel minder populair. De lokale organismen kunnen hen namelijk niet herkennen, eten, erin huizen of erop paren.

campanula

In onze tuin vind je bijvoorbeeld marjolein, campanula, varens, bosaardbeitjes en klein maagdenpalm. Inheemse planten moeten dus zeker niet onderdoen voor uitheemse exemplaren.

Misschien tot dan?

Advertenties

3 thoughts on “Inheemse plantenmarkt 2016

  1. Ik heb in mijn tuin zowel in-als uitheemse planten, en ben niet direct zinnens dat te veranderen. Eén van de belangrijkste redenen : wat is inheems en wat is uitheems? Natuurpunt heeft in het lijstje dat daar staat minstens drie, maar waarschijnlijk veel meer ingeburgerde planten, die hier de voorbije eeuwen zijn geïntroduceerd door de mens….
    Zolang een exoot niet invasief is, is er voor mij geen probleem om die in de tuin te houden. En wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat insecten geen verschil maken tussen de verschillende planten uit dezelfde familie.
    In mijn bloemenweide maak ik er wel een erezaak van alleen maar inheemse planten te hebben staan, in de borders rond de woning niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s