Over deze blog

Op deze blog verzamel ik zoveel mogelijk tips, verhalen en ervaringen over tuinieren in de stad. Want hoewel ik verknocht ben aan de stad, zou een beetje meer groen geen kwaad kunnen. En het is gewoon leuk om groenten te oogsten uit eigen tuin, zaadbommen te maken of om samen te tuinieren met je buren.

Rurbanist (znw) Iemand met een grote passie voor het landleven (het rurale) , maar die niet van plan is binnen afzienbare tijd de stad te verlaten. (Alex Mitchell)

Mijn blognaam is Groentje, maar je mag ook Bie zeggen. Sinds 2012, het jaar dat het Lief en ik naar ons eigen huis (en dat van de bank) verhuisden, hebben we een stadstuin(tje).

Onze tuin in juni 2015

Onze tuin in juni 2015

Zin om vriendjes te worden? Dat kan via Bloglovin, Twitter of Pinterest.

Copyright

De gehele inhoud van deze blog is auteursrechtelijk beschermd. Wil je toestemming om teksten of foto’s te gebruiken, neem dan contact met me op. Ik doe er niet moeilijk over als je het lief vraagt.

Veel leesplezier!

23 thoughts on “Over deze blog

 1. Ik vind dit een erg leuke blog. Ik heb ook een klein stadstuintje in 2 stukjes, een voor- en een achtertuintje, in Gent. Ik kwam op de website door je tips over zaadbommen maken. Ik vind de foto op je blog erg mooi, is dat iets wat je zelf gemaakt hebt met die flessen of heb je die foto zo gevonden? Lijkt me een perfect project om in mijn voortuintje te realiseren.

  • Dag Honingpotje, als je met het flessenproject aan de slag wil gaan, kan je deze video al een keer bekijken. Zoals je kan zien, kan je het ook binnen opstellen. Ben zelf nog wat ideeën rond verticaal tuinieren aan het uitproberen. Veel succes!

   • Bedankt voor de video, groentje. Ik ga dit weekend al eens zien wat ik ermee kan doen.

    Ben benieuwd naar jouw resultaten dan. Succes!

 2. Lekker groen hier! Fijn 🙂

  Ben met vriend(inn)en van mijn zoon bezig om zaden te verzamelen om zelf zaadbommen te maken. Zodoende fleuren we ons dorp wat op, dat is de gedachte.

  Om het verzamelen van zaden wat te vergemakkelijken heb ik dit blog in leven geroepen: zaadbommen.wordpress.com

  Nou heb ik daar graag nog wat foto’s. Van het echte werk.

  Zou ik die van jou misschien zolang mogen gebruiken?

  Hoor graag!!

  • Dag Maaike,
   Wat een leuk idee! Je mag m’n foto’s zeker gebruiken, maar vergeet je niet om als copyright ‘Stadstuinieren.wordpress.com’ te vermelden?
   Veel succes met jullie project!

 3. Hoi Groentje, dank voor het plaatsen van mijn link… Mijn leuke links pagina gaat nog komen… Tuin in de stad, wat mij betreft graag, hoe meer groen hoe beter. Mooi om te lezen hoeveel leuke initiatieven er zijn. In juni zijn er de open tuindagen in Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen en Delft. Heb je dat in België ook? Vanuit Hoeven ben ik eerder in Antwerpen dan in Amsterdam.

  • Dag Ellen, in België zijn er Ecotuindagen van 31 mei en 1 juni 2014 (georganiseerd door Velt) en open tuindagen van de Landelijke Gilden op 28-29 juni.

 4. Hallo Groentje,
  Graag zou ik je een uitnodiging sturen voor een Balkonton workshop. er staat er 1 in Maastricht gepland maart 25 maart 2014, is dat een beetje in de buurt. Als je zelf ene workshop in Belgie wilt helpen organiseren neem dan ook contact op. info@balkonton.nl
  zie http://www.balkonton.nl voor uitleg: het is een verticale tuin op pootjes met ingebouwde wormencompostbuis.

 5. Pingback: Transitie: ‘Steeds meer mensen zijn op zoek’ | DI's Journaal

  • Dag Rob, bedankt voor de interesse! Ik blog nog steeds al doe ik het veel minder intensief dan vroeger. Nu houd ik een winterslaapje om er in het voorjaar weer fris aan te beginnen.
   Groene groeten
   Bie

 6. Pingback: Wwoofen | Blogger uit Amsterdam-ZuidOost

 7. Dag Bie, we hebben elkaar ontmoet in 2018 op Commons Assembly. Wij (Bavo&Christine) zijn van de Pieter Génardstraat (comité Bump) en werken voor Commons Lab Antwerpen aan het project Tuinstraten overal. We zien jou graag in het expertenteam dat het project ondersteunt met advies en gedeelde ervaringen. Mogen we je een uitnodiging sturen? Naar welk mailadres kan dat? – bavo@commonslabantwerpen.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s