Dag van de potgrond en het park

Zondag 31 mei staat in mijn agenda met uitroeptekens aangeduid (ja, ik ben zo iemand die nog met een groot, papieren exemplaar zeult). Antwerpen viert dan zijn eerste Dag van de Potgrond, die niet zo toevallig samenvalt met de Dag van het Park en misschien wel toevallig met het Jaar van de Bodem.

Vorig jaar beslisten de Antwerpse burgers namelijk voor het eerst wat er met 1,1 miljoen euro moest gebeuren. Er werd onder andere gekozen voor meer groen in de straten en gemeenschapstuinen. Met een deel van het budget startte de stad een campagne op om burgers te inspireren hun buurt te vergroenen. En zie daar: Dag van de Potgrond.

dagvdpotgrond

Wat valt er die dag dan te beleven? Volgens de flyer in mijn bus is, als het weer meezit,  het Harmoniepark in Antwerpen die dag the place to be. Het park kreeg een grondige opfrisbeurt en wordt dan feestelijk geopend door het Antwerpse districtsbestuur.

Naast de gebruikelijke kinder- en grote mensenanimatie (grime, wafels, muziekparade, …) kan je er zaden en planten kopen op de bloemenmarkt. Wie zelf nog veel zaailingen over heeft, kan ze die dag ook voor een prikje verpatsen op de plantenruilmarkt (wel vooraf inschrijven). En Antwerpenaren kunnen die dag ook gratis potgrond afhalen. Leuk!

Hopelijk krijgen we binnenkort meer groene gevels en kleurige bloembakken te zien in de stad. Meer info is te vinden op deze website van de stad. Misschien tot dan?

Plaats een reactie