Op het eerste gezicht – juli 2014

Een nieuwe maand, een nieuwe foto van onze tuin. En dat houd ik nu precies een jaar vol.

Onze tuin op 1 juli 2014

Onze tuin op 1 juli 2014

Hoe onze tuin er exact een jaar geleden uit zag, vind je hier. Het grootste verschil is de boom, denk ik: onze slangenden die bijna letterlijk een doorn in het oog was en die we vorig najaar professioneel in stukken lieten hakken.

Een ander verschil is de wilde wingerd. Ook al kreeg deze klimplant flinke klappen door de hagel, het is opvallend hoe snel deze is gegroeid op een jaar tijd. En vorig jaar rond deze tijd hadden we blijkbaar al bloemetjes van onze Oost-Indische kers terwijl we dit jaar nog met een bescheiden plantje zitten. Vreemd, want de lente was dit jaar eigenlijk beter.

En verder probeert de tuin de hagelstorm nog steeds te boven te komen. Onze hortensia maakt dapper nieuwe blaadjes aan en de dopluizenpopulatie op de struik heeft serieus afgezien door de hagelstorm – elk nadeel heb zijn voordeel. (over onze arme druif zeg ik vandaag niets, als ’t niet geeft)

Een paar nieuwe aanwinsten (onder andere een hosta en wat lavendel) moeten de kale plekken verdoezelen. Veel aardbeienplantjes hebben de ijsstorm niet overleefd en heb ik door wat basilicum en petunia’s vervangen. De citroengeranium is maar een zielig struikje in vergelijking met de wilde bos die het nog voor de hageldoortocht was. Maar het meeste spijt heb ik van de alliums waar niets meer van over gebleven is.

Al bij al komt de tuin het wel te boven. Het vraagt een beetje tijd en geduld, dat wel. Over een maand toon ik weer een overzichtsfoto van onze tuin. Wie weet hoe het er dan weer uit ziet.

Voor een terugblik doorheen het voorbije jaar, klik je maar: juni, mei, april, maart, februari, januari, december, november, oktober, september, augustus en juli.

5 thoughts on “Op het eerste gezicht – juli 2014

  1. Mooi tuintje. De hagel heeft inderdaad veel verwoest. Zonde van de alliums. Onze oost indische kers is ook veel trager dan andere jaren. Komt goed met veel liefde en geduld 🙂 groetjes, Eef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s